Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szynka wieprzowa"
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 288
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104581
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 353
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9089
Składniki
Szynkę umyj, osusz, natnij. Czosnek przeciśnij przez praskę, dodaj do sosu sojowego i pozostałych przypraw, wymieszaj. Marynatą natrzyj mięso, odstaw na 2 dni.
Mięso razem z marynatą włóż do rękawa do pieczenia, piecz przez 3 godziny w temperaturze 180°C. Po upieczeniu pozostaw mięso kwadrans w piekarniku. Szynkę możesz podawać po upieczeniu do obiadu lub po ostygnięciu na kanapki.
Czas: około 4 godziny.
Surową szynkę przed pieczeniem zawsze warto zapeklować. Możesz ją peklować tylko w przyprawach lub zagotować marchewkę, cebulę, pietruszkę z przyprawami, dodać do wywaru szklankę czerwonego wina, zalać mięso i peklować je kilka dni w lodówce, obracając.Źródło: Dobry Tydzień