Do góry

Dania główne Przepis na:

Szynka wieprzowa w pomarańczach

Szynka wieprzowa w pomarańczach

Autor:

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 161

Dodano:

Odsłon: 206

Soczyste mięso w sosie pomarańczowym.

Składniki

3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Szynkę kroimy na plastry, solimy i zalewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na min. 20 minut.

    W garnku podsmażamy posoloną cebulę. Po 2 minutach obsmażamy w cebuli szynkę.
    Dodajemy liście laurowe, majeranek, szczyptę cynamonu oraz ziele angielskie.
    Zalewamy wodą i dusimy 2 godziny na małym ogniu do czasu aż szynka nie będzie miękka.
    Na koniec solimy, dodajemy pomarańcze.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń