Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Soczyste mięso w sosie pomarańczowym.
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 65
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 190
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 84
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 70
Składniki
Szynkę kroimy na plastry, solimy i zalewamy sokiem z pomarańczy. Odstawiamy do lodówki na min. 20 minut. W garnku podsmażamy posoloną cebulę. Po 2 minutach obsmażamy w cebuli szynkę. Dodajemy liście laurowe, majeranek, szczyptę cynamonu oraz ziele angielskie. Zalewamy wodą i dusimy 2 godziny na małym ogniu do czasu aż szynka nie będzie miękka. Na koniec solimy, dodajemy pomarańcze.