Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-02-2024
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam smażoną rybę, filet z dorsza w panierce z aromatycznymi przyprawami, chrupiąca, delikatna i niesamowicie smaczna. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego!!!
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1282
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 115
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 49
Składniki
Fileta odmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do większej miski wbijamy 3 jaja, wrzucamy śmietanę, i wszystkie przyprawy, solimy i pieprzymy, całość mieszamy aż marynata osiągnie jednolity kolor, następnie przekładamy do marynaty rybę w kawałkach i delikatnie mieszamy aby ryba pływała w marynacie. Rybę w marynacie odstawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie do większej miski wsypujemy mąkę i panierujemy filety, każdy z osobna obsypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię z olejem i na bieżąco smażymy rybę z obu stron na złoty kolor, po smażeniu odkładamy kawałki ryby na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe !!! Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.