Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-02-2024
Witam serdecznie!!! Dzisiaj polecam smażoną rybę, filet z dorsza w panierce z aromatycznymi przyprawami, chrupiąca, delikatna i niesamowicie smaczna. Zapraszam serdecznie na film z przepisem i życzę Wszystkim smacznego!!!
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45157
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22701
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15068
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4813
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45157
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 695
Składniki
Fileta odmrażamy, płuczemy w zimnej wodzie, odciskamy i kroimy na mniejsze kawałki. Do większej miski wbijamy 3 jaja, wrzucamy śmietanę, i wszystkie przyprawy, solimy i pieprzymy, całość mieszamy aż marynata osiągnie jednolity kolor, następnie przekładamy do marynaty rybę w kawałkach i delikatnie mieszamy aby ryba pływała w marynacie. Rybę w marynacie odstawiamy na godzinę w temperaturze pokojowej. Po tym czasie do większej miski wsypujemy mąkę i panierujemy filety, każdy z osobna obsypujemy mąką. Rozgrzewamy patelnię z olejem i na bieżąco smażymy rybę z obu stron na złoty kolor, po smażeniu odkładamy kawałki ryby na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Gotowe !!! Smacznego!!! Zapraszam serdecznie na film z przepisem.