Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sosem z mięsa mielonego i z sosem z bobu, na zimno i na ciepło.
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 275
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 383
Bardzo ciężko robiło mi się zdjęcia, bo już szybko chciałam schrupać te pyszn...
Odsłon: 275
Piernik jest mięciutki i wilgotny dzięki wlaniu w ostatniej chwili wrzącej wody.
Odsłon: 383
Składniki
Sos z bobu. Na oliwie podsmażyłam posiekaną cebulę gdy zaczęła się rumienić dodałam posiekany czosnek i chili, a za chwilę obranego i posiekanego w kostkę pomidora. Gdy się wszystko podsmażyło dodałam bób z puszki z wodą. pogotowałam, doprawiłam całość solą, kuminem. Można też lekko zakwasić sokiem z lemonki. Część bobu powinna być w całości a część rozgnieciona- zagęści sos. po wyłączeniu ognia posypałam natką kolendry.
Sos mięsny: Na oliwie posmażyłam lekko posiekaną cebulę. Dodałam posiekany czosnek i chili i gdy czosnek zaczął pachnieć dodałam mięso mielone. Obsmażyłam je, rozbiłam łopatką i gdy mięso było rumiane dodałam obrane ze skórki, posiekane pomidory.Posmażyłam całość. Doprawiłam solą a na koniec posypałam natką kolendry.
Jako dodatek warzywny zrobiłam jeszcze pomidora z dymką i kolendrą i kapustę pak choi podsmażaną z imbirem i czosnkiem. Dobre były na ciepło i na zimno i też mieszane sosy.
Smacznego :)