Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
tradycyjne, niezwykle aromatyczne danie z Maroka (tadżin, tażin lub tajin), które możemy przygotować w domu, w piekarniku, w zwykłym naczyniu żaroodpornym (wybieramy takie z przykryciem)
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10852
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4850
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 963
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10852
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4850
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 963
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9294
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1378
Składniki
zaczynamy od marynaty: w miseczce dokładnie mieszamy wszystkie przyprawy z oliwą, dodajemy posiekaną kolendrę i tak sporządzoną marynatą smarujemy mięso, odkładamy do lodówki na kilka godzin
ziemniaki obieramy i kroimy w ćwiartki, marchewkę obieramy i kroimy w plasterki o grubości 1 cm, cebulę obieramy i kroimy w piórka, pomidora sparzamy, obieramy i kroimy w kostkę, paprykę kroimy w paski, a oliwki odsączamy z zalewy
na dnie naczynia układamy cebulę, a na niej mięso, na mięsie resztę warzyw, polewamy pozostałą marynatą, dolewamy pół szklanki wody, solimy, nakrywamy naczynie i pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 220 st. C przez 1,5 godziny
podajemy na gorąco, jako samodzielnie danie lub z arabskim chlebem oraz kaszą kuskus, smacznego ;-)