Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na makaron tagiatelle ze szpinakiem, łososiem i suszonymi pomidorami. Prosty i szybki pomysł na smaczny obiad.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1638
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232061
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19181
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13007
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1638
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232061
Składniki
Z łososia odcinamy skórę, kroimy w kostkę i doprawiamy solą, pieprzem cytrynowym i oregano.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Szpinak oczyszczamy, pomidory kroimy drobno a czosnek siekamy.
Na patelni rozgrzewamy masło z oliwą, podsmażamy przez chwilę posiekany czosnek. Dodajemy łososia, smażymy z każdej strony. Następnie dodajemy suszone pomidory a po chwili śmietankę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Makaron odcedzamy i przekładamy do garnka. Dodajemy szpinak i zawartość patelni. Całość delikatnie mieszamy. Gotowe… Smacznego