Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle alla puttanesca

Tagliatelle alla puttanesca

Autor:

Przepisów i artykułów: 2310 Ocena: 51307

Dodano:

Odsłon: 2867

Pasta is our love. Szybko, smacznie i zdrowo. Polecamy książkę Pasta i basta! Dziękujemy Smakerowi za wspaniały prezent <3

Składniki

  • 400 g tagliatelle
  • 250 g pomidorów
  • 150 g czarnych oliwek
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka kaparów
  • 3 sardele
  • 2 papryczki peperoncini
  • natka pietruszki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Tagliatelle alla puttanesca

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente.
    Czosnek obieramy i dobro siekamy.
    Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w większe kawałki.
    Na rozgrzanej oliwie podsmażamy czosnek, sardele i peperoncini. Następnie dodajemy oliwki, kapary i pomidory. Smażymy ok. 10 min do lekkiego zgęstnienia. Do sosu dodajemy odcedzony makaron i posiekaną natkę. Wszystko dokładnie mieszamy. Podajemy od razu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń