Do góry

Dania główne Przepis na:

tagliatelle pachnące kokosem

tagliatelle pachnące kokosem

Autor:

Przepisów i artykułów: 161 Ocena: 1384

Dodano:

Odsłon: 610

trochę inna wariacja makaronowa,bardzo smaczne połączenie sticky rice,passaty i mleka kokosowego ;-) polecam ten mix włoski- azjatycki ;-)

Składniki

  • sticky rice 1 szklanka ( może być też jaśminowy )
  • passata 150 ml
  • mleko kokosowe 2 łyżki
  • makaron tagliatelle
  • mozzarella ( w bloku do ścierania )
  • sól młynek
  • mix pieprzów młynek
  • chilli młynek
  • oregano suszone
  • kolendra suszona
  • pietruszka suszona
  • oliwa z oliwek
  • czosnek 1 ząbek
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. ryż gotujemy aż będzie mięciutki ( na jedną szklankę dwie szklanki wody ),odcedzamy i studzimy
    do blendera wlewamy passatę,dodajemy ryż,ząbek czosnku,łyżeczkę oregano,kolendry,pietruszki,mleko kokosowe,doprawiamy pieprzem,chilli i solą-miksujemy na gładki sos

  2. tagliatelle gotujemy al dente,po odcedzeniu skraplamy dodatkowo oliwą z oliwek
    ścieramy mozzarellę na cienkie paski
    potrzebną ilość sosu przekładamy z blendera na patelnię i podgrzewamy na odrobinie oliwy kilka minut,dodajemy tagliatelle i chwilę mieszamy z sosem na patelni

  3. posypujemy startą mozzarellą ( już na talerzu ) i gotowe

    Smacznego ;-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń