Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
aromatyczna pasta o smaku borowikòw z cebulkà,boczkiem i szczypiorkiem
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 94
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 183
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, nadziewane marmoladą - pycha! Rogali...
Odsłon: 94
Składniki
cebulkę obieramy,wrzucamy na patelnię,jak się pięknie zeszkli dodajemy pokrojony w paseczki boczek,solimy i dodajemy odrobinę pieprzu,dorzucamy parę cienkich plasterkòw šwieżej dyni
podsmażamy i mieszamy delikatnie
w międzyczasie gotujemy tagliatelle al dente
wrzucamy tagliatelle na patelnie,podsmażamy jeszcze kròciutko z cebulkà i boczkiem,mieszamy,dodajemy łyżkę masła dla podkręcenia smaku i zostawiamy na bardzo małym ogniu jeszcze z 5 minut
wykładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem i pietruszkà ;-)
Mniammm;-) smaczności