Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy makaronów będą zadowoleni. A bałkański ser kozi wymiata.
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15506
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17740
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1833
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15506
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 6734
Składniki
W dużym garnku zagotowałem wodę posoloną.. Rozgrzałem oliwę na patelni na średnim ogniu. Dodałem posiekany czosnek i pomidorki koktajlowe pokrojone na połówki, większe na ćwiartki, smażyłem delikatnie mieszając przez 2-3 minuty. Doprawiłem solą i pieprzem, zdjąłem z ognia, odstawiłem. Makaron wrzuciłem do wrzątku, ugotowałem al dente. Odcedziłem, przełożyłem z powrotem do garnka. Dodałem sos z pomidorków koktajlowych z patelni, pokruszony ser kozi oraz drobno pokrojone listki bazylii. Wszystko delikatnie mieszając dusiłem przez 30 sekund, aby smaki się połączyły. Przełożyłem na półmisek, udekorowałem listkami bazylii, posypałem uprażonymi orzeszkami pinii, podałem od razu.