Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-08-2008
Proste, szybkie i przepyszne danie.
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 243
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 368
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 238
Domowe bułki z pękającą skórką to najlepsze i najtańsze pieczywo Takie przygo...
Odsłon: 243
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 368
Placki kakaowe ze startymi jabłkami na obiad lub podwieczorek.
Odsłon: 238
Składniki
Makaron ugotować aldente. Brokuła zblanszować wrzucając do wrzątku z dodatkim 1 łyżeczki soli i cukru /nie może być zbyt miękki/. Zagotować 1 szklankę wody z bulionem i dodać serki topione, dokładnie mieszając aby pozbyć się grudek, doprawić wegetą i pieprzem. Pod koniec, kiedy serki już będą w płynnej postaci dodać brokuł podzielony na cząstki i delikatnie wymieszać. Na talerze rozłożyć ugotowane tagiatelle i dodać do nich brokuły z sosem. Posypać szczypiorkiem. Smacznego.