Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 03-08-2008
Proste, szybkie i przepyszne danie.
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27326
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 68
Szarlotka to bezsprzecznie królowa jesiennych deserów. Ale czy można się nią...
Odsłon: 27326
Polecam, pychota.
Odsłon: 240
Włoski przepis a smaki bardzo podobne.
Odsłon: 68
Składniki
Makaron ugotować aldente. Brokuła zblanszować wrzucając do wrzątku z dodatkim 1 łyżeczki soli i cukru /nie może być zbyt miękki/. Zagotować 1 szklankę wody z bulionem i dodać serki topione, dokładnie mieszając aby pozbyć się grudek, doprawić wegetą i pieprzem. Pod koniec, kiedy serki już będą w płynnej postaci dodać brokuł podzielony na cząstki i delikatnie wymieszać. Na talerze rozłożyć ugotowane tagiatelle i dodać do nich brokuły z sosem. Posypać szczypiorkiem. Smacznego.