Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2022
Szybkie w przygotowaniu, sycące i bardzo pyszne danie jednogarnkowe. Rewelacja! Polecam
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25722
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2712
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1318
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25722
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2712
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1318
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem według upodobań.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy kurczaka. Smażymy, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię.
Kiedy cebula będzie zeszklona, a kurczak zarumieniony- wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy.
Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do sosu. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy cały do sosu. Mieszamy dokładnie całość.