Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-01-2022
Szybkie w przygotowaniu, sycące i bardzo pyszne danie jednogarnkowe. Rewelacja! Polecam
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 5614
Dni spędzone na działce przy pracy powodują, że trzeba zrobić kolację przy ni...
Odsłon: 80
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 500
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1399
Składniki
Piersi z kurczaka myjemy, osuszamy i oczyszczamy z błonek. Kroimy w drobną kostkę. Doprawiamy solą i pieprzem według upodobań.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy kurczaka. Smażymy, co jakiś czas mieszając. W międzyczasie cebulę kroimy w drobną kostkę i dodajemy na patelnię.
Kiedy cebula będzie zeszklona, a kurczak zarumieniony- wlewamy śmietankę i całość zagotowujemy.
Serek topiony dzielimy na mniejsze kawałki i dokładamy do sosu. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy cały do sosu. Mieszamy dokładnie całość.