Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam kurki, uwielbiam sosy śmietanowe, a tagliatelle to jeden z moich ulubionych kształtów makaronów. Więc jak taka potrawa może nie smakować? Musi! W dodatku robi się ją bardzo prosto i szybko.
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 135
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem penne, brokułami i kur...
Odsłon: 37425
Składniki
Na sitku sparzyłam kurki. Na patelni rozgrzałam 3 łyżki oleju i wrzuciłam grzyby. Po 2 minutach dodałam posiekaną cebulę, osoliłam i dalej smażyłam co jakiś czas mieszając. Po 10 minutach dodałam 150 ml śmietany 30% wymieszanej z czubatą łyżką mąki. Dokłądnie wymieszałam, opieprzyłam i gotowałam 2 minuty, aby mąka straciła smak surowizny. Na koniec posypałam garścią posiekanej natki pietruszki. Bajka!