Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 71 Ocena: 1913
Dodano: 22.02.2011
Odsłon: 39660
3-4 os. | 15 min | średnie | przystępne |
Makaron ugotować w osolonej wodzie al dente.
Łososia pokroić w paseczki. Na dość głębokiej patelni rozgrzać oliwę z oliwek, wrzucić łososia. Chwilę podsmażyć. Dodać szpinak, wszystko razem dusić ok. 10 minut.
Następnie na patelnie dolewamy śmietankę, mieszamy, doprawiamy gałką muszkatałową, serem corregio, solą i pieprzem. Chwilę pogotować, aby sos zgęstniał.
Do gotowego sosu wrzucić makaron, wszystko wymieszać. Podawać posypany serem i swieżo mielonym pieprzem.
Smacznego.
Na skróty
Komentarze do przepisu (5)

taura 28 marca 2011Zgłoś do usunięcia
to musi byc pyszne1 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 24 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
SUPER!Swietne polaczenie smakow.
Fantastycne danie.
0 Kto głosował? | Odpowiedz

justynawilk 23 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Chętnie wprosiła bym się na taki obiadek :) Super przepis1 Kto głosował? | Odpowiedz

polkangaroo 22 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
8 składników w tym daniu należy do moich ulubionych. Ale uczta!1 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 22 lutego 2011Zgłoś do usunięcia
Wspaniały przepis.1 Kto głosował? | Odpowiedz