Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo że za oknem deszcz przedstawiam mój obiad na upały
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9708
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 502
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 266
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9708
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1135
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4481
Składniki
Makaron gotujemy, fileta kroimy na drobno i smażymy w przyprawie do gyrosa, w osobnej patelni smażymy pokrojone na połówki pieczarki, i posiekany na drobno boczek. Sos: majonez z śmietaną ( może być też jogurt naturalny) przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, ewentualnie kucharkiem ale nie dużo! dodajemy posiekaną świeża bazylie oraz zioła prowansalskie, posypujemy serem, mieszamy razem, zalewamy tym pieczarki z boczkiem, dodajemy usmażonego kurczaka dusimy jeszcze kilka minut mieszając i gotowe