Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mimo że za oknem deszcz przedstawiam mój obiad na upały
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 846
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 846
Składniki
Makaron gotujemy, fileta kroimy na drobno i smażymy w przyprawie do gyrosa, w osobnej patelni smażymy pokrojone na połówki pieczarki, i posiekany na drobno boczek. Sos: majonez z śmietaną ( może być też jogurt naturalny) przyprawiamy solą, pieprzem, papryką, ewentualnie kucharkiem ale nie dużo! dodajemy posiekaną świeża bazylie oraz zioła prowansalskie, posypujemy serem, mieszamy razem, zalewamy tym pieczarki z boczkiem, dodajemy usmażonego kurczaka dusimy jeszcze kilka minut mieszając i gotowe