Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa kompozycja dla miłośników kalafiora.
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3611
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 104
Spaghetti z sosem z szynki, cebuli i jogurtu naturalnego. Smaczny obiad w 15...
Odsłon: 1227
Ekspresowa sałatka z paluszkami krabowymi – szybki i pyszny przepis! Szukasz...
Odsłon: 547
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 3611
Zdrowe, smaczne pierogi w których nadzienie nadaje im wyjątkowy smak.
Odsłon: 104
Spaghetti z sosem z szynki, cebuli i jogurtu naturalnego. Smaczny obiad w 15...
Odsłon: 1227
Ekspresowa sałatka z paluszkami krabowymi – szybki i pyszny przepis! Szukasz...
Odsłon: 547
Składniki
Makaron gotuję w osolonej wodzie na lekko twardo. Przelewam zimną wodą do wystudzenia, pozostawiając około szklanki wody z gotowania. Kalafior gotuję do miękkości. Łączę różyczki z wodą z gotowania makaronu i miksuję do uzyskania gładkiego sosu. Masło topię i smażę na nim drobno posiekany czosnek. Dodają przecier kalafiorowy i podgrzewam. Przyprawiam pieprzem, solą i miodem. Dolewam mleka do momentu uzyskania pożądanej konsystencji /u mnie niewiele - zrobiłam bardzo gęsty sos/. Kiedy sos jest gorący dodaję makaron i podgrzewam. Pestki dyni prażę na suchej patelni. Gorące danie posypuję dynią i goji.