Dania główne Przepis na:
Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2733
Dodano: 19.07.2016
Odsłon: 5010
1-2 os. | 60 min | łatwe | tanie |
Makaron gotuję w osolonej wodzie na lekko twardo. Przelewam zimną wodą do wystudzenia, pozostawiając około szklanki wody z gotowania.
Kalafior gotuję do miękkości. Łączę różyczki z wodą z gotowania makaronu i miksuję do uzyskania gładkiego sosu.
Masło topię i smażę na nim drobno posiekany czosnek. Dodają przecier kalafiorowy i podgrzewam. Przyprawiam pieprzem, solą i miodem. Dolewam mleka do momentu uzyskania pożądanej konsystencji /u mnie niewiele - zrobiłam bardzo gęsty sos/.
Kiedy sos jest gorący dodaję makaron i podgrzewam.
Pestki dyni prażę na suchej patelni.
Gorące danie posypuję dynią i goji.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

rosynka 02 kwietnia 2018Zgłoś do usunięcia
Bardzo smaczne danie. Jutro kupie kalafior i obowiazkowo przygotuje. Pysznosti!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz