Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i zdrowa kompozycja dla miłośników kalafiora.
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 914
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4549
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1167
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 524
Składniki
Makaron gotuję w osolonej wodzie na lekko twardo. Przelewam zimną wodą do wystudzenia, pozostawiając około szklanki wody z gotowania. Kalafior gotuję do miękkości. Łączę różyczki z wodą z gotowania makaronu i miksuję do uzyskania gładkiego sosu. Masło topię i smażę na nim drobno posiekany czosnek. Dodają przecier kalafiorowy i podgrzewam. Przyprawiam pieprzem, solą i miodem. Dolewam mleka do momentu uzyskania pożądanej konsystencji /u mnie niewiele - zrobiłam bardzo gęsty sos/. Kiedy sos jest gorący dodaję makaron i podgrzewam. Pestki dyni prażę na suchej patelni. Gorące danie posypuję dynią i goji.