Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2011
Wspanianiały serowo-koperkowy smak. Pachnie wyjątkowo, a robi się bardzo szybko.
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 38
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 408
Passata z ziołami to esencja prostoty i autentycznych smaków włoskiej kuchni....
Odsłon: 38
Tarte buraki na zimę -przepis podstawowy. Buraczki z tego przepisu są bazą do...
Odsłon: 408
Składniki
Na łyżce oliwy zeszkliłam małą cebulę. Dodałam do niej 3 trójkąciki serka topionego light o smaku ziołowym, 2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego, 200 ml mleka, szczyptę czosnku i sól. Gotowałam na małym ogniu, cały czas mieszając do momentu, aż się serek rozpuścił. Po tym czasie dodałam garść posiekanego koperku i mięso z kurczaka z rosołu. Wszystko intensywnie wymieszałam, aż kurczak idealnie połączył się z sosem. Podałam z makaronem tagliatelle.
Danie na 3 faze diety Dukana lub na 2 bez makaronu.