Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 18-05-2011
Wspanianiały serowo-koperkowy smak. Pachnie wyjątkowo, a robi się bardzo szybko.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 116037
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7907
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2986
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1437
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1262
Składniki
Na łyżce oliwy zeszkliłam małą cebulę. Dodałam do niej 3 trójkąciki serka topionego light o smaku ziołowym, 2 łyżki naturalnego serka homogenizowanego, 200 ml mleka, szczyptę czosnku i sól. Gotowałam na małym ogniu, cały czas mieszając do momentu, aż się serek rozpuścił. Po tym czasie dodałam garść posiekanego koperku i mięso z kurczaka z rosołu. Wszystko intensywnie wymieszałam, aż kurczak idealnie połączył się z sosem. Podałam z makaronem tagliatelle.
Danie na 3 faze diety Dukana lub na 2 bez makaronu.