Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaki włoskich wakacji w Twoim domu? Czemu nie! Makaron tagliatelle z sosem z pieczonych warzyw przypomni Ci o smacznych potrawach ze słonecznej Italii!
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 674
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 243
Polecam.
Odsłon: 674
Składniki
Makaron tagliatelle ugotować wg przepisu na opakowaniu. Pomidory, paprykę i cebulę pokroić na mniejsze kawałki. Wyłożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Polać kilkoma kroplami oliwy. Doprawić do smaku. Piekarnik nagrzać do 180 stopni i piec do miękkości. Po upieczeniu warzywa można obrać ze skórki. Zblendować na gładką masę. Do sosu dodać ugotowany makaron. Podawać z tartym żółtym serem.