Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie

Tagliatelle z wędliną w aksamitnym sosie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2122 Ocena: 47374

Dodano:

Odsłon: 3262

U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe przeważają.

Składniki

  • 200 g wędliny
  • 1 cebula
  • 2 łyżki masła
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 łyżka majonezu
  • 3 łyżki śmietany 18%
  • makaron tagliatelle 400 g
  • pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób. Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron.

    Wędlinę kroimy w paski.
    Cebule siekamy.
    Czosnek przeciskamy przez praskę.
    Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku minutach dodajemy czosnek.
    Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną.
    Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem.
    Do smaku doprawiamy pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń