Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe przeważają.
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24953
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1316
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24953
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 113
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób. Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron. Wędlinę kroimy w paski. Cebule siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku minutach dodajemy czosnek. Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną. Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem. Do smaku doprawiamy pieprzem.