Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
U nas zapas makaronów na kilka lat wprzód. Po porostu kochamy. Nie tylko ze względu na czas przygotowania dania. Walory smakowe przeważają.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10010
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9048
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6407
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Odcedzamy, część wody z gotowania pozostawiamy. My robimy w ten sposób. Odcedzamy, durszlak od razu wstawiamy do garnka w którym gotował się makaron. Wędlinę kroimy w paski. Cebule siekamy. Czosnek przeciskamy przez praskę. Na rozgrzanym maśle smażymy wędlinę i cebulę. Po kilku minutach dodajemy czosnek. Smażymy minutę, po czym dodajemy majonez wymieszany ze śmietaną. Dodajemy do wędliny. Dokładnie łączymy razem z makaronem. Do smaku doprawiamy pieprzem.