Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe warzywa z odrobiną intensywnych suszonych pomidorów i gorgonzoli. Szybki obiad nie tylko dla zapracowanych.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1627
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 533
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 1627
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 533
Kostka krakowska to przepis, który trochę na mnie czekał, ponieważ w żadnym s...
Odsłon: 387
Wykwintny, lecz bardzo prosty przepis na krewetki pieczone z warzywami! Potra...
Odsłon: 66
Składniki
Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię kroimy w plastry lekko solimy i przykrywamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się goryczki. Następnie smażymy cukinię na odrobinie oliwy, przewracamy na drugą stronę i dodajemy szparagi, (zielonych nie obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce, można rozkroić wzdłuż i przekroić na pół) po kilku minutach dodajemy pokrojone, suszone pomidory z niewielką ilością oliwy z ziołami, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem.
Wykładamy makaron na patelnię, dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przekładamy na talerze, na wierzch kładziemy ser (wedle uznania).