Do góry

Dania główne Przepis na:

Tagliatelle ze szparagami, cukinią i suszonymi pomidorami.

Tagliatelle ze szparagami, cukinią i suszonymi pomidorami.

Autor:

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 67

Dodano:

Odsłon: 173

Sezonowe warzywa z odrobiną intensywnych suszonych pomidorów i gorgonzoli. Szybki obiad nie tylko dla zapracowanych.

Składniki

  • makaron tagliatelle opakowanie 250 g
  • cukinia 1 sztuka
  • zielone szparagi 10-12 sztuk
  • suszone pomidory w oliwie 0,5 słoika
  • ser gorgonzola 50 g
  • sól, pieprz, oliwa
3-4 os. 30 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię kroimy w plastry lekko solimy i przykrywamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się goryczki. Następnie smażymy cukinię na odrobinie oliwy, przewracamy na drugą stronę i dodajemy szparagi, (zielonych nie obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce, można rozkroić wzdłuż i przekroić na pół) po kilku minutach dodajemy pokrojone, suszone pomidory z niewielką ilością oliwy z ziołami, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem.

  2. Wykładamy makaron na patelnię, dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przekładamy na talerze, na wierzch kładziemy ser (wedle uznania).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń