Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezonowe warzywa z odrobiną intensywnych suszonych pomidorów i gorgonzoli. Szybki obiad nie tylko dla zapracowanych.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 626
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 626
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 300
Składniki
Makaron gotujemy al dente, w międzyczasie cukinię kroimy w plastry lekko solimy i przykrywamy ręcznikiem papierowym, aby pozbyć się goryczki. Następnie smażymy cukinię na odrobinie oliwy, przewracamy na drugą stronę i dodajemy szparagi, (zielonych nie obieramy, odłamujemy zdrewniałe końce, można rozkroić wzdłuż i przekroić na pół) po kilku minutach dodajemy pokrojone, suszone pomidory z niewielką ilością oliwy z ziołami, doprawiamy do smaku solą morską i pieprzem.
Wykładamy makaron na patelnię, dokładnie mieszamy wszystkie składniki, przekładamy na talerze, na wierzch kładziemy ser (wedle uznania).