Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pożywne i przepyszne danie.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10672
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4795
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 901
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9102
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1347
Składniki
Makaron tagliatelle gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (10- 11 min ). Cebulę kroję w dość drobną kostkę, wrzucam na patelnię ,szklę na oliwie z oliwek (1,2 łyżki ), kiedy zaczyna się zarumieniać, dodaję przeciśnięte ząbki czosnku i smażę jeszcze chwilę razem. Kiedy cebula z czosnkiem jest gotowa, dokładam na patelnię rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak (można również użyć zamrożonego) . Doprawiam, mieszam i duszę pod przykryciem ok. 12 min, po czym zdejmuję pokrywkę i smażę jeszcze przez kolejne 5 minut. I teraz , jeśli chcemy by była to opcja bardziej dietetyczna ;) , pomijamy serek mascarpone, jeśli jednak nie mamy rygorystycznej diety , dodajemy 2 duże łyżki serka i mamy lekko kremowy szpinak. Łososia oprószam tylko solą i pieprzem i przekładam na osobną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, smażę z każdej strony po ok. 12 min, żeby nabrał złotego koloru (ja właśnie takiego lubię najbardziej )
Makaron dodajemy do szpinaku , dokładnie mieszamy, przekładamy na talerze ,a na górę kładziemy płat łososia. Skarpiamy obficie połówką cytryny i zajadamy ! Smacznego :)