Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste,pożywne i przepyszne danie.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1504
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231894
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 5027
Składniki
Makaron tagliatelle gotuję w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu (10- 11 min ). Cebulę kroję w dość drobną kostkę, wrzucam na patelnię ,szklę na oliwie z oliwek (1,2 łyżki ), kiedy zaczyna się zarumieniać, dodaję przeciśnięte ząbki czosnku i smażę jeszcze chwilę razem. Kiedy cebula z czosnkiem jest gotowa, dokładam na patelnię rozmrożony, odciśnięty z nadmiaru wody szpinak (można również użyć zamrożonego) . Doprawiam, mieszam i duszę pod przykryciem ok. 12 min, po czym zdejmuję pokrywkę i smażę jeszcze przez kolejne 5 minut. I teraz , jeśli chcemy by była to opcja bardziej dietetyczna ;) , pomijamy serek mascarpone, jeśli jednak nie mamy rygorystycznej diety , dodajemy 2 duże łyżki serka i mamy lekko kremowy szpinak. Łososia oprószam tylko solą i pieprzem i przekładam na osobną patelnię z odrobiną oliwy z oliwek, smażę z każdej strony po ok. 12 min, żeby nabrał złotego koloru (ja właśnie takiego lubię najbardziej )
Makaron dodajemy do szpinaku , dokładnie mieszamy, przekładamy na talerze ,a na górę kładziemy płat łososia. Skarpiamy obficie połówką cytryny i zajadamy ! Smacznego :)