Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz imprezę i szukasz dań, którymi zaskoczysz swoich gości? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na tajskie kotleciki ryżowe. Pyszne, aromatyczne i sycące zabiorą cię i twoich gości w kulinarną podróż pełną doznań i smaków.
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1562
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8308
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 218
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4302
...owsiane, najlepsze. Wystarczy dosłownie kilka chwil i mamy pyszne ciastec...
Odsłon: 1562
Pierogi ruskie uwielbiam od najmłodszych lat, a smak na nie miałam już od daw...
Odsłon: 8308
Klasyczna, domowa zupa pomidorowa w najlepszym wydaniu! Aromatyczny bulion, p...
Odsłon: 218
Pyszne tuszki śledziowe marnowane z cebula do słoików zapraszam po przepis
Odsłon: 4302
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu – al dente. Mąkę przesiej do miski z solą i pieprzem, następnie wbij jajko oraz wlej połowę przygotowanej wody. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj łyżkę sosu sojowego i resztę wody.
Wsyp ryż, sezam i posiekany czosnek do miski. Dorzuć pokrojoną na drobno paprykę oraz szczypiorek. Wszystko wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i smaż niewielkie placuszki przypominające kotlety mielone, po 3 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu, placuszki połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj gorące, np. ze słodkim sosem chili.