Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz imprezę i szukasz dań, którymi zaskoczysz swoich gości? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na tajskie kotleciki ryżowe. Pyszne, aromatyczne i sycące zabiorą cię i twoich gości w kulinarną podróż pełną doznań i smaków.
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 192
Przepis dnia
Fantastyczna tarta marcepanowo-czekoladowa z nutką pomarańczową. Idealna na u...
Odsłon: 1792
Deserek, który możemy potraktować również jako rubaszną kolację lub wesołe śn...
Odsłon: 57
Chlebuś jest pyszny i pachnący. Dodatkowo wykonanie domowego chleba według te...
Odsłon: 192
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu – al dente. Mąkę przesiej do miski z solą i pieprzem, następnie wbij jajko oraz wlej połowę przygotowanej wody. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj łyżkę sosu sojowego i resztę wody.
Wsyp ryż, sezam i posiekany czosnek do miski. Dorzuć pokrojoną na drobno paprykę oraz szczypiorek. Wszystko wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i smaż niewielkie placuszki przypominające kotlety mielone, po 3 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu, placuszki połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj gorące, np. ze słodkim sosem chili.