Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Organizujesz imprezę i szukasz dań, którymi zaskoczysz swoich gości? Koniecznie wypróbuj nasz przepis na tajskie kotleciki ryżowe. Pyszne, aromatyczne i sycące zabiorą cię i twoich gości w kulinarną podróż pełną doznań i smaków.
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 549
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2009
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Ryż ugotuj według instrukcji na opakowaniu – al dente. Mąkę przesiej do miski z solą i pieprzem, następnie wbij jajko oraz wlej połowę przygotowanej wody. Wszystko dokładnie wymieszaj. Dodaj łyżkę sosu sojowego i resztę wody.
Wsyp ryż, sezam i posiekany czosnek do miski. Dorzuć pokrojoną na drobno paprykę oraz szczypiorek. Wszystko wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej i smaż niewielkie placuszki przypominające kotlety mielone, po 3 minuty z każdej strony.
Po usmażeniu, placuszki połóż na papierowym ręczniku, aby odsączyć tłuszcz. Podawaj gorące, np. ze słodkim sosem chili.