Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam super pyszne kotlety ziemniaczane, takich jeszcze nie jedliście, w środku delikatne i aromatyczne, a na zewnątrz chrupiące. Niebo w gębie :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film. https://youtu.be/4f3OqVXDouQ
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 83
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 61
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 47
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 46
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 83
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19659
Składniki
Ziemniaki na kotlety muszą być ostudzone i utłuczone, najlepiej z dnia wcześniejszego. Na początek rozgrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju, wrzucamy masło z posiekanym czosnkiem i majerankiem, podsmażamy 30 sekund, następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i w cienkie plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy, całość podsmażamy aż zredukujemy całą wodę z warzyw. Zawartość patelni należy przestudzić. Do większej miski wrzucamy ziemniaki, ser pokrojony w kosteczkę, posiekaną natkę pietruszki i zawartość patelni, dokładnie mieszamy. Do kolejnej miski wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z papryką, solimy i pieprzymy delikatnie, mieszamy dokładnie.
Następnie z wymieszanej masy ziemniaczanej formujemy kotlety, następnie każdy z osobna zamaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Następnie, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy 1 cm oleju i układamy delikatnie kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe :-) Skórka chrupiąca, a w środku delikatne i aromatyczne. Smacznego !!! Zapraszam na film :-)