Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam super pyszne kotlety ziemniaczane, takich jeszcze nie jedliście, w środku delikatne i aromatyczne, a na zewnątrz chrupiące. Niebo w gębie :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film. https://youtu.be/4f3OqVXDouQ
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3487
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3487
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 607
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3759
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 319
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 573
Składniki
Ziemniaki na kotlety muszą być ostudzone i utłuczone, najlepiej z dnia wcześniejszego. Na początek rozgrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju, wrzucamy masło z posiekanym czosnkiem i majerankiem, podsmażamy 30 sekund, następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i w cienkie plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy, całość podsmażamy aż zredukujemy całą wodę z warzyw. Zawartość patelni należy przestudzić. Do większej miski wrzucamy ziemniaki, ser pokrojony w kosteczkę, posiekaną natkę pietruszki i zawartość patelni, dokładnie mieszamy. Do kolejnej miski wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z papryką, solimy i pieprzymy delikatnie, mieszamy dokładnie.
Następnie z wymieszanej masy ziemniaczanej formujemy kotlety, następnie każdy z osobna zamaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Następnie, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy 1 cm oleju i układamy delikatnie kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe :-) Skórka chrupiąca, a w środku delikatne i aromatyczne. Smacznego !!! Zapraszam na film :-)