Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam super pyszne kotlety ziemniaczane, takich jeszcze nie jedliście, w środku delikatne i aromatyczne, a na zewnątrz chrupiące. Niebo w gębie :-) Polecam serdecznie i zapraszam na film. https://youtu.be/4f3OqVXDouQ
Ziemniaki na kotlety muszą być ostudzone i utłuczone, najlepiej z dnia wcześniejszego.
Na początek rozgrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju, wrzucamy masło z posiekanym czosnkiem i majerankiem, podsmażamy 30 sekund, następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i w cienkie plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy, całość podsmażamy aż zredukujemy całą wodę z warzyw.
Zawartość patelni należy przestudzić.
Do większej miski wrzucamy ziemniaki, ser pokrojony w kosteczkę, posiekaną natkę pietruszki i zawartość patelni, dokładnie mieszamy.
Do kolejnej miski wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z papryką, solimy i pieprzymy delikatnie, mieszamy dokładnie.
Następnie z wymieszanej masy ziemniaczanej formujemy kotlety, następnie każdy z osobna zamaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej.
Następnie, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy 1 cm oleju i układamy delikatnie kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor.
Gotowe :-)
Skórka chrupiąca, a w środku delikatne i aromatyczne.
Smacznego !!!
Zapraszam na film :-)
Przepis na kotleciki ziemniaczane z sosem pieczarkowym.
Odsłon: 9619
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 184
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 52
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Kurczak Kung Pao to danie azjatyckie, które wyróżnia się chrupkością kurczaka...
Odsłon: 137
Zapiekanka wiejska - czyli prosta zapiekanka ziemniaczana z boczkiem - to szy...
Odsłon: 184
Nie musisz odmawiać sobie pysznych przyjemności, tylko dlatego, że jesteś weg...
Odsłon: 52
Wiosna to ulubiony czas na lekkie surówki. Można je jeść bez końca, eksperyme...
Odsłon: 114
Tarta ze szparagami to uosobienie wiosny – chrupiące szparagi, kremowe serowo...
Odsłon: 97
Składniki
Ziemniaki na kotlety muszą być ostudzone i utłuczone, najlepiej z dnia wcześniejszego. Na początek rozgrzewamy patelnię, wlewamy trochę oleju, wrzucamy masło z posiekanym czosnkiem i majerankiem, podsmażamy 30 sekund, następnie dorzucamy pokrojoną w kostkę cebulę, paprykę i w cienkie plasterki pieczarki, solimy i pieprzymy, całość podsmażamy aż zredukujemy całą wodę z warzyw. Zawartość patelni należy przestudzić. Do większej miski wrzucamy ziemniaki, ser pokrojony w kosteczkę, posiekaną natkę pietruszki i zawartość patelni, dokładnie mieszamy. Do kolejnej miski wbijamy jajka, wsypujemy mąkę z papryką, solimy i pieprzymy delikatnie, mieszamy dokładnie.
Następnie z wymieszanej masy ziemniaczanej formujemy kotlety, następnie każdy z osobna zamaczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Następnie, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy 1 cm oleju i układamy delikatnie kotlety, smażymy z obu stron na złoty kolor. Gotowe :-) Skórka chrupiąca, a w środku delikatne i aromatyczne. Smacznego !!! Zapraszam na film :-)
Przepisy Dania główne
Dania główne
Burgery wołowe z grilla
Dania główne
Bryzol
Dania główne
Chłopski garnek z kiełbasą i ziemniakami
Dania główne
Tarta ze szparagami
Burgery wołowe z grilla
Aromatyczna klasyka. Jak zwykle dania grillowe powinny być wyraziste, łatwe i...
Odsłon: 28
Bryzol
Obowiązkowa pozycja na stołówkach pracowniczych i barach w czasach PRLu
Odsłon: 392