Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam wspaniałe szaszłyki z kurczaka w panierce z szynką i serem, Cordon Bleu w szaszłyku. Chrupiące i aromatyczne. Zapraszam serdecznie na szybki przepis i życzę smacznego :-)
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4458
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1062
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3128
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38788
Składniki
Na początku przepłuczcie filety pod zimną bieżącą wodą, potem można je osuszyć ręcznikiem papierowym. Następnie na deskę do krojenia nakładamy folię spożywczą na folię fileta, teraz go przekroimy na pół wzdłuż ale nie do końca, następnie rozkładamy fileta otwierając go, stworzy nam kształt przypominający serce. na rozłożone mięso nakładamy folie spożywczą, bierzemy tłuczek i rozbijamy aby utworzyć z mięsa prostokąt, rozbijamy z wyczuciem aby nie zrobić dziur na wylot. Już teraz zdejmujemy górną folię i nakładamy szynkę i ser na rozbite mięso, nie solimy ponieważ dodane składniki są słone. Następnie przy pomocy foli pod spodem, zawijamy umiejętnie fileta tworząc taki zawijas. Już teraz pokroimy go na 8 równy plastrów o grubości 2-3 cm. Plastry nakłuwamy na patyczki, po 4 sztuki na patyczek. Zaczynamy panierować, przygotujcie sobie 3 płytkie duże talerze. Do pierwszego talerza wbijcie 2 jajka, wsypcie zioła prowansalskie, paprykę słodką mieloną, pieprz i sól. Całość należy dokładnie wybełtać. Do drugiego talerza wsypcie bułkę tartą i do kolejnego mąkę pszenną. Przygotowane surowe szaszłyki panierujemy w mące, następnie w jajku i na koniec dokładnie w bułce tartej. Już teraz zaczniemy smażyć, rozgrzewamy mocno patelnię, wlewamy olej około 1-1,5 cm, szaszłyki smażymy w większej ilości tłuszczu. Gdy tłuszcz odpowiednio się rozgrzeje układamy szaszłyki na patelnię i smażymy z każdej strony na złoty kolor i aby panierka była chrupiąca. Gotowe :-) Zapraszam serdecznie do obejrzenia filmu z przepisem, tam dokładnie pokazuję całą procedurę. Pozdrawiam serdecznie i życzę smacznego.