Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tapenada z zielonych oliwek"
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32778
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 533
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 81
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7776
Składniki
Wszystkie wrzuć do blendera i zmiksuj je na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej jeszcze odrobinę oliwy).
Po przygotowaniu tapenadę przełóż do słoika lub nakrywanego pojemnika i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.
Tapenadę z zielonych oliwek możesz podawać z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do nachosów.
Pastę z oliwek możesz przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około tydzień.Źródło: Świat kobiety