Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tapenada z zielonych oliwek"
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7675
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258484
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7675
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 95
Owsianka z malinami to świetny pomysł na pyszne i zdrowe śniadanie, które prz...
Odsłon: 103
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1258484
Składniki
Wszystkie wrzuć do blendera i zmiksuj je na pastę (jeżeli będzie zbyt gęsta, dodaj do niej jeszcze odrobinę oliwy).
Po przygotowaniu tapenadę przełóż do słoika lub nakrywanego pojemnika i wstaw do lodówki na kilka godzin, aby smaki dobrze się połączyły.
Tapenadę z zielonych oliwek możesz podawać z chrupiącą bagietką lub jako dodatek do nachosów.
Pastę z oliwek możesz przechowywać w zamkniętym słoiku w lodówce przez około tydzień.Źródło: Świat kobiety