Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tarhonya to węgierskie kluski...Pierwszy raz zetknęliśmy się z nimi w Lidlu (produkt deLuxe)...co nie kupimy, jak kupimy. Lubimy nowości, więc wszystko co mało nam znane, ląduje w koszyku ;) Polecamy takie rozwiązanie, głównie po to, by poznawać produkty. Później siadamy i czytamy...co to, z czym można łączyć itp. Świetna zabawa, a i wiedzy zawsze coś wpadnie ;)
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7676
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2854
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7676
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2854
Składniki
Mięso wołowe kroimy w kostkę i razem z cebulą podsmażamy na smalcu. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, smażymy jeszcze 1 minutę, oprószamy mąką, chwilę podsmażamy i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy wędzoną paprykę i dusimy na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Paprykę kroimy w paski, dodajemy do sosu, dusimy razem 15 min. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Tarhonyę podsmażamy na tłuszczu, po czym zalewamy gorącą wodą i gotujemy 14 min. Odsączamy, podajemy z gulaszem, posypujemy posiekaną natką pietruszki