Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co prawda przepis nie mojego autorstwa, ale wypróbowany. Tarta jest przepyszna
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 250
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 90
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 163
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 250
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 90
Zaskakujące połączenie słodyczy i wytrawności. Ziemniaki w syropie sezamowym...
Odsłon: 102
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 163
Składniki
Wszystkie cebule obrać, pokroić na półksiężyce i dusić je na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Jajka wymieszać z mlekiem i natką pietruszki grubo posiekaną, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie wylepić spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną. Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut.