Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
co prawda przepis nie mojego autorstwa, ale wypróbowany. Tarta jest przepyszna
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 2158
Wybierasz się w długi weekend na piknik? Może przyda ci się przepis na ciasto...
Odsłon: 181
Składniki
Wszystkie cebule obrać, pokroić na półksiężyce i dusić je na małym ogniu ok. 10 minut. Pod koniec doprawić solą i pieprzem. Pomidorki pokroić na połówki. Jajka wymieszać z mlekiem i natką pietruszki grubo posiekaną, przyprawić solą i pieprzem. Ciasto francuskie wylepić spód i brzeg formy o śr. 28 cm. Rozłożyć cebule i pomidorki. Polać masą jajeczną. Posypać pokruszonym serem pleśniowym. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 200°C. Piec 25-30 minut.