Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cebulowa"
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 975
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 265
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę i masło posiekać razem, dodać pozostałe ciasta i trochę zimnej wody. Zagnieść, owinąć w folię i włożyć do lodówki przynajmniej na godzinę. Rozwałkować, ułożyć w formie, ponakłuwać. Piec 15 minut w temperaturze 200°C.
Bekon pokroić w paski i podsmażyć na patelni (jeśli jest bardzo chudy, można dodać trochę smalcu lub oleju). Dodać obraną i pokrojoną w piórka cebulę, wymieszać, chwilę razem smażyć. Przełożyć powstały farsz na podpieczone ciasto.
Jajka, śmietanę i jogurt razem ubić, doprawiając solą, pieprzem i mieloną papryką (pamiętając, że bekon jest słony). Ser żółty zetrzeć. Zalać tartę masą jajeczną, posypać serem. Zapiekać przez 35 minut w temperaturze 180°C. Udekorować ziołami.Źródło: Twoje Imperium