Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta cytrynowa pod pierzynką"
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 14041
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1616
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15918
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6424
Składniki
Spód: margarynę posiekaj z mąką pszenną. Dodaj żółtka, cukier i 2 łyżki zimnej wody. Zagnieć ciasto. Schładzaj je 30 minut. Potem rozwałkuj. Blachę wyłóż pergaminem. Wylep ją plackiem. Spód piecz 35 minut w temp. 200 st.
Masa: sok zagotuj z cukrem i winem. Mąkę ziemniaczaną rozmieszaj w 1/2 szkl. zimnej wody, wlej do soku, gotuj do zgęstnienia. Wystudź. Utrzyj z żółtkami oraz z masłem, rozsmaruj na spodzie.
Beza: z białek i cukru ubij pianę. Przełóż ją do szprycy i wyciśnij rozetki na wierzch tarty. Piecz 10 min w 200 st.Źródło: Tina