Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta indycza"
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 81
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 157
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 19
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 81
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 402
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19577
Składniki
Przepis przysłała Sandra Siebert z Lubonia
Ciasto: i szczyptę soli wyrób na jednolite ciasto. Chłodź 30 min. Rozwałkuj, ułóż w natłuszczonej formie. Przykryj papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
Farsz: indyka pokrój w paski, przypraw. Usmaż na oleju. Buraki ugotuj z dodatkiem soli i przypraw. Ostudź, obierz, pokrój w kostkę. Orzechy pokrój. Mięso, buraki i orzechy ułóż na cieście.
Śmietanę, jajka i posiekany czosnek wymieszaj, przypraw. Polej tartę, posyp startym serem. Piecz 20 minut w temp. 180°C.
<strong>Czas przygotowania 80 min, ilość porcji 6, cena za porcję 2,80 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie