Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tarta jogurtowa z daktylami"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 603
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 50
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 367
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 603
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 50
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 77
Makaron z pomidorami to świetny pomysł na lekki obiad czy kolację. Danie jest...
Odsłon: 52
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 367
Składniki
Ciasto: zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Formę (najlepiej okrągłą) natłuść, posyp bułką tartą. Ciasto rozwałkuj, wyłóż formę, nakłuj widelcem. Piecz ok. 30 minut w temp. 180°C.
Nadzienie: jogurt zmiksuj z jajkami i cukrem. Pomarańczę umyj, zetrzyj skórkę i wyciśnij sok. Sok i skórkę dodaj do masy jogurtowej, wymieszaj.
Wylej na podpieczony spód, ułóż pokrojone w paski daktyle, posyp płatkami migdałowymi. Piecz ok. 20 minut w tej samej temperaturze, aż masa się delikatnie zrumieni.
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Toczek- Gierula z Rzeszowa.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie