Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta marchewkowa"
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 155
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 155
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 10 minutach odsącz i drobno pokrój. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Posyp rodzynkami i pokruszoną fetą. Zalej masą z roztrzepanych jajek i jogurtu (doprawioną musztardą, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem). Na wierzchu ułóż marchewki. Całość oprósz przyprawami.
Piecz w temp. 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo