Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta marchewkowa"
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23303
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 174
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 358
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 23303
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 174
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 358
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 524
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 10 minutach odsącz i drobno pokrój. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Posyp rodzynkami i pokruszoną fetą. Zalej masą z roztrzepanych jajek i jogurtu (doprawioną musztardą, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem). Na wierzchu ułóż marchewki. Całość oprósz przyprawami.
Piecz w temp. 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo