Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta marchewkowa"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35913
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35913
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 153
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 264
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 309
Składniki
na ciasto wymieszaj i zagnieć. Przykryj i zostaw do wyrośnięcia.
Marchewki obierz i pokrój wzdłuż. Zalej wrzątkiem, posól i gotuj 10 minut. Rodzynki zalej wrzątkiem, po 10 minutach odsącz i drobno pokrój. Ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę. Posyp rodzynkami i pokruszoną fetą. Zalej masą z roztrzepanych jajek i jogurtu (doprawioną musztardą, solą, pieprzem i roztartym czosnkiem). Na wierzchu ułóż marchewki. Całość oprósz przyprawami.
Piecz w temp. 180° C przez 40 minut.Źródło: Na żywo