Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta owocowa z lodami i bitą śmietaną

Tarta owocowa z lodami i bitą śmietaną

Autor:

Przepisów i artykułów: 993 Ocena: 8456

Dodano:

Odsłon: 3

Smaczny pomysł na "Tarta owocowa z lodami i bitą śmietaną"

Składniki

  • rolka ciasta francuskiego
  • 2 jabłka
  • 2 brzoskwinie
  • duży banan
  • garść rodzynek sułtańskich
  • 2 łyżki cukru
  • cynamon
  • kardamon
  • lody waniliowe
  • bita śmietana w sprayu
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Rozmrożone ciasto rozwiń i wylep nim formę do tarty. Nakłuj je widelcem, po czym wstaw na 10 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  2. W tym czasie upraż obrane i pokrojone w kostkę jabłka. Następnie dodaj rozdrobnione brzoskwinie i banany. Posyp owoce cukrem, szczyptą cynamonu i kardamonu.

  3. Ciepłe ułóż na podpieczonej tarcie i ponownie wstaw na 10 minut do piekarnika.

  4. Gotową potrawę podawaj z lodami i bitą śmietaną.

  5. Przepis nadesłała: Bożena Rudecka

    Źródło: Kurier TV

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń