Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna na obiad, bądź kolacje !!! POLECAM !!!
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5253
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 5253
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 300
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13387
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2662
Składniki
Do miski wrzucić składniki na ciasto i wszystko dokładnie zmiksować (mieszadła świderki) do połączenia się składników. Gdy składniki się połączą ciasto zlepić w kulę i wsadzić do lodówki na minimum 30 min.
Następnie okrągłą formę do tarty wysmarować masłem, dokładnie wyłożyć ciastem i nakłuć widelcem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190° i piec do zrumienienia. Gdy tarta się upiecze pozostawić ją do wystudzenia.
W międzyczasie przygotować farsz: pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle i dodać pieczarki. Wszystko dusić do momentu odparowania wody. Pod koniec dodać serki topione, roztopić, dokładnie wszystko wymieszać, zdjąć z ognia i dodać 2 łyżki śmietany. Całość doprawić do smaku. Gotowy farsz wyłożyć na wystudzoną tarte, wstawić do piekarnika nagrzanego do 190° i piec ok. 20-30 min.