Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska. Szybka do zrobienia i szybko znikająca. Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim. Tarta to potrawa kuchni francuskiej.
Tarta po chińsku
Składniki
- 1 op ciasta francuskiego
- 1 op Mieszanki Chińskiej
- 300 g tartej mozzarelli
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 1 duża pierś z kurczaka
- do smaku :
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- chili
- 3 łyżki bułki tartej
Składniki
- 1 op ciasta francuskiego
- 1 op Mieszanki Chińskiej
- 300 g tartej mozzarelli
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 1 duża pierś z kurczaka
- do smaku :
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- chili
- 3 łyżki bułki tartej

Etapy przygotowania
Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą. Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić. Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać. Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Przepis w Waszym wykonaniu (7)


Komentarze do przepisu (4)
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna świąteczna przekąska
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Podroby
Odsłon: 330
Ostatnio komentowane przepisy
Pyszna świąteczna przekąska
- Wielkanoc
- Boże Narodzenie
- Impreza
- Polska
- Bez glutenu
- Bez laktozy
- Bez cukru
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Mięso
- Kurczak
- Indyk
- Podroby
Odsłon: 330



Składniki
- 1 op ciasta francuskiego
- 1 op Mieszanki Chińskiej
- 300 g tartej mozzarelli
- 1 łyżka czarnego sezamu
- 1 duża pierś z kurczaka
- do smaku :
- sól
- pieprz
- czosnek granulowany
- chili
- 3 łyżki bułki tartej
Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą. Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić. Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać. Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Ciekawa propozycja muszę zrobić. Jak zrealizuję to napiszę kilka zdań
Dziś zrobiłem. Pyszne..
Pyszotka:)
Bardzo smaczna :)