Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szukałam nazwy na tę tartę i jako, że dodałam chińską mieszankę warzyw jest tarta chińska. Szybka do zrobienia i szybko znikająca. Smaczna odmiana na tarte, bo przygotowana na cieście francuskim. Tarta to potrawa kuchni francuskiej.
Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą.
Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą.
Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki.
Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić.
Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać.
Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta.
Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Wystarczy trochę mięsa mielonego, cebuli i ziemniaków. Okazuje się niesamowic...
Odsłon: 6170
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2073
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29974
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Kluski śląskie z sosem z prawdziwków suszonych. Polecam :)
Odsłon: 7785
Kluski śląskie można jeść na kilka sposobów, z masłem, z sosem lub jako dodat...
Odsłon: 2073
Propozycja na makaron castellane otulony aromatycznym, zdrowym i dodającym wi...
Odsłon: 29974
Propozycja na smakowite i aromatyczne pesto z zielonych oliwek i pietruszki z...
Odsłon: 5021
Składniki
Formę do tarty wysmarować masłem i wysypać bułką tartą. Formę wylepić ciastem i wysypać dno bułką tartą. Nadmiar ciasta odciąć i pociąć na paseczki. Pierś z kurczaka umyć, osuszyć i pokroić w sporą kostkę, posolić. Mieszankę chińską Hortex rozmrozić na sicie.
Potem przełożyć ją do miski, dodać pokrojona pierś oraz mozzarellę a także przyprawy do smaku, wymieszać. Tak przygotowany farsz przełożyć do formy, posypać sezamem i rozłożyć paseczki ciasta. Tartę piec 35 minut w 210 stopniach, podawać na gorąco.
Przepisy Dania główne
Dania główne
Udka zapiekane w majonezie
Dania główne
Kotlety drobiowe
Dania główne
Kluski Śląskie - Idealny przepis
Dania główne
Kiełbasa biała zasmażana z kapustą i ziemniakami
Udka zapiekane w majonezie
Wyborne udka na niedzielny obiad.
Odsłon: 84
Kotlety drobiowe
Smakują wybornie.
Odsłon: 42