Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta serowa z gruszkami"
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 56
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 177
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 79
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 62
Składniki
<strong>Przepis przysłała Katarzyna Cukier z Domaszna</strong>
Mąkę posiekaj z zimnym masłem. Dodaj cukier puder i żółtka, zagnieć. Uformuj kulę, włóż na godzinę do lodówki. Ciasto rozwałkuj, wylep formę (średnica 24 cm), ponakłuwaj. Piecz 15 min w 180°C.
Serek homogenizowany, śmietanę, cukier, jajka i skórkę z cytryny zmiksuj. Gruszki obierz, przekrój na pół, wykrój gniazda nasienne. W to miejsce włóż maliny.
Masę serową wylej na podpieczony spód, ułóż gruszki. Piecz 35-40 minut w 180°C. Ostudź przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Przed podaniem ciasto posyp płatkami migdałowymi i ew. malinami, udekoruj listkami mięty.Źródło: Chwila dla Ciebie