Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-szparagowa"
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2055
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 27
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 60
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 2055
Składniki
Z przesianej mąki, zimnego masła, szczypty soli i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, gotować we wrzątku z solą i cukrem 10 minut, odcedzić, wystudzić.
Ciastem wyłożyć formę do tarty, zapiec 15-20 minut. Następnie rozłożyć na nim szparagi oraz rulony szynki. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną i serem, przyprawić. Masą zalać szparagi, na wierzch ułożyć ósemki pomidorów. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium