Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta serowo-szparagowa"
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 36
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 51
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 282
Składniki
Z przesianej mąki, zimnego masła, szczypty soli i dwóch żółtek zagnieść kruche ciasto, odłożyć na pół godziny do lodówki.
Szparagi umyć, obrać, odciąć zdrewniałe końcówki, gotować we wrzątku z solą i cukrem 10 minut, odcedzić, wystudzić.
Ciastem wyłożyć formę do tarty, zapiec 15-20 minut. Następnie rozłożyć na nim szparagi oraz rulony szynki. W misce roztrzepać jajka ze śmietaną i serem, przyprawić. Masą zalać szparagi, na wierzch ułożyć ósemki pomidorów. Piec ok. pół godziny w piekarniku nagrzanym do 200°C.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium