Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śmietankowa z malinami"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1140
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 277
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1140
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka i margarynę, posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkuj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż ciasto, uformuj wyższe brzegi, spód ponakłuwaj. Piecz około 25 min w temp. 180°C. Ostudź.
Śmietanę kremówkę zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku. Rozsmaruj na cieście. Kilka listków bazylii posiekaj.
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Maliny przebierz, dodaj bazylię, skórkę cytrynową i sok z połowy cytryny, posyp cukrem pudrem, wymieszaj. Ułóż na cieście.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie