Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta śmietankowa z malinami"
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28114
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5627
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28114
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 68
Składniki
Mąkę przesiej, dodaj proszek do pieczenia, cukier puder, żółtka i margarynę, posiekaj, zagnieć gładkie ciasto. Uformuj kulę, owiń folią, włóż na pół godziny do lodówki. Ciasto rozwałkuj.
Okrągłą formę wyłóż papierem do pieczenia. Włóż ciasto, uformuj wyższe brzegi, spód ponakłuwaj. Piecz około 25 min w temp. 180°C. Ostudź.
Śmietanę kremówkę zmiksuj z cukrem waniliowym i cukrem pudrem do smaku. Rozsmaruj na cieście. Kilka listków bazylii posiekaj.
Cytrynę sparz, skórkę zetrzyj. Maliny przebierz, dodaj bazylię, skórkę cytrynową i sok z połowy cytryny, posyp cukrem pudrem, wymieszaj. Ułóż na cieście.
Czas przygotowania 50 min, ilość porcji 8, cena za porcję 2 złŹródło: Chwila dla Ciebie