Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta śmietanowo-serowa z boczniakami"
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 187
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 255
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 187
Składniki
<strong>Przepis przysłała Renata Pyzik z Tarnogóry</strong>
Ciasto: wszystkie zagnieć na twarde ciasto. Wylep dno i boki formy na tartę. Piecz 15 minut w temp. 200°C.
Nadzienie: boczniaki i pieczarki oczyść, pokrój. Cebulę posiekaj. Masło stop na patelni, zeszklij cebulę. Dodaj grzyby, podsmaż, przypraw solą i pieprzem. Śmietany wymieszaj z jajkami, przypraw.
Grzyby ułóż na podpieczonym spodzie, zalej sosem śmietanowym, posyp startym serem i oregano. Piecz jeszcze 20 minut.Źródło: Chwila dla Ciebie