Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Farsz do tarty wegetariańskiej
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1161
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 670
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 687
Składniki
Pora kroimy w plasterki i rozrzucamy na podpieczonym cieście. Następnie rozrzucamy pokrojoną w kostkę szynkę (lub fetę) oraz paprykę. Cukinię kroimy w cienkie plasterki (najlepiej użyć szatkownicy do warzyw) i układamy na wierzchu. Górę przyozdabiamy pomidorkami pokrojonymi w plasterki. Przygotowujemy masę: jajka rozkłócamy widelcem i dodajemy do nich śmietanę oraz mleko. Mieszamy. Przyprawiamy solidnie solą, pieprzem i ostrą papryką w proszku. Wsypujemy 3 łyżki pokrojonego koperku i kilka pokrojonych listków bazylii. Masę wlewamy powoli na warzywa. Całość posypujemy tartym serem. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190°C i pieczemy ok. 40 minut. Tartę kroimy tak jak tort.