Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z białą czekoladą"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 102
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 15
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 61
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 102
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 15
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 61
Składniki
ok. 45 minut • Porcja ok. 330 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 16 porcji
Masło posiekaj z mąką, dodaj sól, cukier i łyżkę zimnej wody. Szybko zagnieć gładkie, elastyczne ciasto. Owiń je w folię i wstaw do lodówki na 30 minut.
Schłodzone ciasto rozwałkuj i wyłóż nim formę do tarty łącznie z brzegami. Ciasto gęsto ponakłuwaj widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz w 180°C około 30 minut. Przestudź.
Z proszku budyniowego, mleka, masła i cukru ugotuj gęsty krem.
Białą czekoladę drobno pokrusz i rozmieszaj starannie z budyniem na gładką masę.
Truskawki umyj, osusz, pokrój wzdłuż na połówki. Porozkładaj je na upieczonym cieście – kilka zostaw do dekoracji. Zalej wszystko masą budyniową z czekoladą, wyrównaj powierzchnię.
Udekoruj wierzch tarty rozetkami bitej śmietany i odłożonymi truskawkami. Wstaw do lodówki do stężenia. Pokrój na porcje jak tort.Źródło: Kobieta i życie