Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja, smaczne wykorzystanie grzybów, których u nas sporo :-)
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3288
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 198
Przepis dnia
Ciasto Rafaello na krakersach to deser bez pieczenia, który pokochają wszyscy...
Odsłon: 3824
Nic nowego, ale zawsze smacznego do niedzielnego lub powszedniego obiadu.
Odsłon: 40
Prosty przepis na mus z rabarbaru. Tylko 2 składniki! Stanowi idealny dodatek...
Odsłon: 1670
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3288
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia. Grzyby oczyścić, podgotować i przesmażyć na cebuli. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Przełożyć je do grzybów, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę od tarty. Opcjonalnie posmarować cienko pesto, wyłożyć nadzienie z kurczaka i grzybów.
Jajka i jogurt zmiksować blenderem, wylać równomiernie na farsz i posypać wszystko startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni (do momentu aż ser się roztopi, a masa jajeczno-jogurtowa nie będzie płynna). Można podawać z kleksem ketchupu. Smacznego :-)