Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny obiad lub kolacja, smaczne wykorzystanie grzybów, których u nas sporo :-)
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Proste, pyszne ciasto budyniowe z kokosem na ciasteczkach petit beurre, polan...
Odsłon: 158
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 3026
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4009
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 806
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć do zeszklenia. Grzyby oczyścić, podgotować i przesmażyć na cebuli. Na osobnej patelni usmażyć pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Przełożyć je do grzybów, doprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Ciasto francuskie wyłożyć na wysmarowaną tłuszczem formę od tarty. Opcjonalnie posmarować cienko pesto, wyłożyć nadzienie z kurczaka i grzybów.
Jajka i jogurt zmiksować blenderem, wylać równomiernie na farsz i posypać wszystko startym na grubych oczkach serem.
Piec ok. 30-35 min. w temp. 200 stopni (do momentu aż ser się roztopi, a masa jajeczno-jogurtowa nie będzie płynna). Można podawać z kleksem ketchupu. Smacznego :-)