Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą i grzybami"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 83
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 148
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, rozwałkować. Jeden krążek rozłożyć w formie wysmarowanej 2 łyżkami masła i obsypanej bułką, nakłuć.
Spód tarty piec 10 min w 180oC. Kapustę opłukać, przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody, dodać podsmażone na reszcie masła oczyszczone i pokrojone grzyby, posiekaną cebulę, połówki śliwek, dusić 50 min pod przykryciem, wystudzić, doprawić, wymieszać z posiekaną natką, wyłożyć na spodzie, przykryć resztą ciasta, piec 15 min w 180oC.
Do kapusty dodaj kilka liści laurowych, kulki ziela angielskiego, szczyptę cynamonu i łyżkę naturalnego miodu. Pychota!
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium