Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z kapustą i grzybami"
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 13
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 137
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 18
Smażone udka z kurczaka podane z frytkami. Podany przepis jest na 1 porcję.
Odsłon: 13
Sznycel wiedeński (Wiener Schnitzel) to tradycyjne danie kuchni austriackiej....
Odsłon: 137
Smaczne, kruche ciasteczka, ozdobione kolorowymi landrynkowymi witrażami.
Odsłon: 34
Prosta sałatka z rewelacyjnym sosem. Pyszny dodatek do drugiego dania, może t...
Odsłon: 18
Składniki
Ze składników zagnieść ciasto, podzielić na pół, rozwałkować. Jeden krążek rozłożyć w formie wysmarowanej 2 łyżkami masła i obsypanej bułką, nakłuć.
Spód tarty piec 10 min w 180oC. Kapustę opłukać, przełożyć do garnka, zalać 250 ml wody, dodać podsmażone na reszcie masła oczyszczone i pokrojone grzyby, posiekaną cebulę, połówki śliwek, dusić 50 min pod przykryciem, wystudzić, doprawić, wymieszać z posiekaną natką, wyłożyć na spodzie, przykryć resztą ciasta, piec 15 min w 180oC.
Do kapusty dodaj kilka liści laurowych, kulki ziela angielskiego, szczyptę cynamonu i łyżkę naturalnego miodu. Pychota!
ok. 95 minutŹródło: Twoje Imperium