Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tarta z kiełbasą"
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 69
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i soczysta szyneczka biała nie wędzona. P...
Odsłon: 492
Bardzo smaczna, aromatyczna, krucha i lekko soczysta wedlina domowa. Jest su...
Odsłon: 1328
Śniadaniowa propozycja, która jest baaaardzo syta. Ze wskazanych proporcji wy...
Odsłon: 69
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 356
Składniki
Mąkę przesiej na stolnicę. Dodaj sól, masło i posiekaj je na małe grudki. Dodaj wodę, wyrób ciasto. Schłodź je w lodówce. Rozwałkuj, przełóż do wysmarowanej masłem formy, ponakłuwaj widelcem, piecz 10 minut w temperaturze 180°C.
Ser zetrzyj na tarce. Cebulę i kiełbasę pokrój w kostkę. Na maśle klarowanym podsmaż cebulę, dodaj kiełbasę, smaż kilka minut, cały czas mieszając. Jajka umyj, osusz. Białka oddziel od żółtek, ubij ze szczyptą soli. Dodaj żółtka, ubijaj. Dopraw.
Na cieście rozłóż kiełbasę z cebulką, posyp startym żółtym serem i szczypiorem. Zalej jajkami ze śmietaną. Wyrównaj. Wstaw do gorącego piekarnika i piecz 40 minut w temp. 180°C.
CZAS: około godzinyŹródło: Dobry Tydzień