Do góry

Dania główne Przepis na:

Tarta z łososiem i gruszką

Tarta z łososiem i gruszką

Autor:

Przepisów i artykułów: 661 Ocena: 5692

Dodano:

Odsłon: 0

Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i gruszką"

Składniki

  • pół kg mąki
  • 20 dag zimnego masła
  • 3 łyżki oliwy
  • jajko
  • 2 łyżki wody
  • pół łyżeczki soli
  • 150 ml kremówki
  • łyżeczka soku z cytryny
  • 3 żółtka
  • 20 dag surowego łososia
  • gruszka
  • bazylia
  • sól
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Mąkę połącz z masłem, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Owiń je w folię, po czym włóż na godzinę do lodówki.

  2. Wylep ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C.

  3. Kremówkę ubij z żółtkami, solą i sokiem z cytryny.

  4. Zalej masą podpieczoną tartę, a następnie nałóż na nią pokrojonego w kostkę łososia, listki bazylii i plastry obranej gruszki.

  5. Wstaw potrawę do piekarnika i piecz jeszcze około 15 minut.

    Źródło: Telemax

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń