Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Tarta z łososiem i gruszką"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 235
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 105
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 31
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 31
Składniki
Mąkę połącz z masłem, dodaj pozostałe i zagnieć ciasto. Owiń je w folię, po czym włóż na godzinę do lodówki.
Wylep ciastem natłuszczoną i wysypaną mąką formę. Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Kremówkę ubij z żółtkami, solą i sokiem z cytryny.
Zalej masą podpieczoną tartę, a następnie nałóż na nią pokrojonego w kostkę łososia, listki bazylii i plastry obranej gruszki.
Wstaw potrawę do piekarnika i piecz jeszcze około 15 minut.Źródło: Telemax