Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa tarta z białą, pomarańczową oraz fioletową marchewką i młodą zieloną cukinią nie tylko pięknie wygląda, ale też i pysznie smakuje.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 857
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5853
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9684
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 308
Składniki
Formę wykładamy ciastem francuskim, odstawiamy do lodówki. Warzywa tniemy za pomocą obieraczki na cienkie paski. Szynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku przyprawami. Studzimy. Do przestudzonej szynki i cebuli dodajemy serek. Na ciasto francuskie wysypujemy suchą fasolę. Ciasto zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Z ciasta zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie serowo-szynkowe następnie układamy różyczki z warzyw. Warzywa lekko spryskujemy olejem. Całość zapiekamy w 180 stopniach C przez 15-20 minut. Tarta wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i zimno.