Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa tarta z białą, pomarańczową oraz fioletową marchewką i młodą zieloną cukinią nie tylko pięknie wygląda, ale też i pysznie smakuje.
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Formę wykładamy ciastem francuskim, odstawiamy do lodówki. Warzywa tniemy za pomocą obieraczki na cienkie paski. Szynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku przyprawami. Studzimy. Do przestudzonej szynki i cebuli dodajemy serek. Na ciasto francuskie wysypujemy suchą fasolę. Ciasto zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Z ciasta zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie serowo-szynkowe następnie układamy różyczki z warzyw. Warzywa lekko spryskujemy olejem. Całość zapiekamy w 180 stopniach C przez 15-20 minut. Tarta wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i zimno.