Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolorowa tarta z białą, pomarańczową oraz fioletową marchewką i młodą zieloną cukinią nie tylko pięknie wygląda, ale też i pysznie smakuje.
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 65
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 74
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 531
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 886
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 65
Wypróbuj koniecznie ten przepis na pyszną sałatkę brokułową doskonałą na każd...
Odsłon: 74
Zupa Pomidorowa ale z ... Z kiszonych na pikantnie , zielonych pomidorów , ta...
Odsłon: 90
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 531
Szybka i smaczna przekąska na Andrzejki lub inne imprezy .
Odsłon: 886
Składniki
Formę wykładamy ciastem francuskim, odstawiamy do lodówki. Warzywa tniemy za pomocą obieraczki na cienkie paski. Szynkę i cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy na maśle, doprawiamy do smaku przyprawami. Studzimy. Do przestudzonej szynki i cebuli dodajemy serek. Na ciasto francuskie wysypujemy suchą fasolę. Ciasto zapiekamy w 200 stopniach C przez 15 minut. Z ciasta zdejmujemy obciążenie i pieczemy jeszcze 5 minut. Na podpieczone ciasto wykładamy nadzienie serowo-szynkowe następnie układamy różyczki z warzyw. Warzywa lekko spryskujemy olejem. Całość zapiekamy w 180 stopniach C przez 15-20 minut. Tarta wyśmienicie smakuje zarówno na gorąco jak i zimno.