Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na świeże pomidorki więc proponuję prostą do wykonania a zarazem smaczną tartę.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 488
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 828
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113094
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 488
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 828
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 616
Składniki
Siekamy zimne masło z mąką jajkiem i żółtkiem, dodajemy sól,szybko zagniatamy ciasto i wstawiamy do lodówki. Po 30 minutach wałkujemy ciasto i wykładamy nim foremkę do tart. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut by lekko podpiec. Ubijamy na sztywno 3 białka z odrobiną soli a żółtka ucieramy z serkiem topionym. Łączymy żółtka z pianą dodajemy szczypiorek, pieprz i zioła prowansalskie, delikatnie mieszamy. Wylewamy masę na podpieczony spód, na wierzchu układamy pokrojone w grube plastry pomidory i wstawiamy do piekarnika na 25 minut, pieczemy w 170 stopniach.