Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z pstrągiem i riccottą"
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5390
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 5390
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 417
Składniki
70 minut • Porcja ok. 210 kcal • Koszt porcji ok. 2,60 zł • Przepis na 6 porcji
Mąkę posiekaj z zimnym masłem na grudki, dodaj żółtka, śmietanę i sól. Wymieszaj i szybko zagnieć gładkie ciasto. Owiń w folię i wstaw na godzinę do lodówki. Potem rozwałkuj, wyłóż nim dno i boki naczynia, przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą i podpiecz. Po 15 min ściągnij papier i piecz jeszcze około 15 min na złoty kolor.
Jajka roztrzep, połącz z ricottą, kaparami, koperkiem i pokrojoną papryką. Dopraw do smaku.
Na podpieczonym cieście rozłóż kawałki pstrąga. Na wierzch wyłóż masę serowo-jajeczną z warzywami.
Wstaw tartę do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz jeszcze około 25 minut na złocisty kolor.Źródło: Kobieta i życie