Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z różnymi serami i buraczkiem"
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 413
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 148
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3843
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 274
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 413
Składniki
Przesiej mąkę z solą, wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę, szybko wyrób ciasto, schłódź je w lodówce pół godziny. Rozwałkuj, wyłóż na wysmarowaną masłem blachę, ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, piecz 20 minut.
Buraki zawiń w folię aluminiową, piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Ostudź, obierz, trzy buraki pokrój w plastry, jeden zetrzyj na tarce. Białka ubij z solą, dodaj żółtka, mocno ubij. Dodaj śmietanę, ubij. Wsyp sól, pieprz, tymianek. Na cieście ułóż plastry buraków, ser kozi i fetę. Zalej masą jajeczną. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez 30 minut. Pod koniec pieczenia posyp jeszcze fetą i jednym startym burakiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień