Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z różnymi serami i buraczkiem"
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 456
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 112
Bardzo szybka i zdrowa sałatka pomidorowa do potraw z grilla, burgerów lub do...
Odsłon: 717
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 32
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 388
Polecam.
Odsłon: 456
Składniki
Przesiej mąkę z solą, wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę, szybko wyrób ciasto, schłódź je w lodówce pół godziny. Rozwałkuj, wyłóż na wysmarowaną masłem blachę, ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, piecz 20 minut.
Buraki zawiń w folię aluminiową, piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Ostudź, obierz, trzy buraki pokrój w plastry, jeden zetrzyj na tarce. Białka ubij z solą, dodaj żółtka, mocno ubij. Dodaj śmietanę, ubij. Wsyp sól, pieprz, tymianek. Na cieście ułóż plastry buraków, ser kozi i fetę. Zalej masą jajeczną. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez 30 minut. Pod koniec pieczenia posyp jeszcze fetą i jednym startym burakiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień