Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Tarta z różnymi serami i buraczkiem"
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 161
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 167
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Przesiej mąkę z solą, wymieszaj z posiekanym masłem, dodaj wodę, szybko wyrób ciasto, schłódź je w lodówce pół godziny. Rozwałkuj, wyłóż na wysmarowaną masłem blachę, ponakłuwaj widelcem, przykryj papierem do pieczenia, obciąż fasolą, piecz 20 minut.
Buraki zawiń w folię aluminiową, piecz 1,5 godziny w temp. 180°C. Ostudź, obierz, trzy buraki pokrój w plastry, jeden zetrzyj na tarce. Białka ubij z solą, dodaj żółtka, mocno ubij. Dodaj śmietanę, ubij. Wsyp sól, pieprz, tymianek. Na cieście ułóż plastry buraków, ser kozi i fetę. Zalej masą jajeczną. Zapiekaj w temperaturze 180°C przez 30 minut. Pod koniec pieczenia posyp jeszcze fetą i jednym startym burakiem.
Czas: około 1,5 godziny.Źródło: Dobry Tydzień