Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli kozich serów. PS: jeśli ktoś drukował przepis to proszę dopisać w składnikach 3 jajka. Sorry, ale zapomniałem wpisać dodając przepis.
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1440
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231820
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4987
Składniki
Warzywa umyłem , osuszyłem. Pomidorki pokroiłem na pół, ser na małe kawałki. Cukinię ze skórką przeciąłem wzdłuż na pół i pokroiłem w cienkie plasterki, blanszowałem 3 minuty w osolonym wrzątku, osączyłem, osuszyłem. Natłuszczoną formę żaroodporną wylepiłem ciastem, posmarowałem musztardą. Ułożyłem na cieście cukinię. Jajka wymieszałem ze śmietaną, tartym serem, solą i pieprzem, wylałem na ciasto. Na wierzchu rozłożyłem pomidorki i krążki rolady koziego sera. Zapiekałem 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypałem listkami bazylii.