Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dla wielbicieli kozich serów. PS: jeśli ktoś drukował przepis to proszę dopisać w składnikach 3 jajka. Sorry, ale zapomniałem wpisać dodając przepis.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 235
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 505
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 465
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 832
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112921
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 235
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 505
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 465
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 832
Składniki
Warzywa umyłem , osuszyłem. Pomidorki pokroiłem na pół, ser na małe kawałki. Cukinię ze skórką przeciąłem wzdłuż na pół i pokroiłem w cienkie plasterki, blanszowałem 3 minuty w osolonym wrzątku, osączyłem, osuszyłem. Natłuszczoną formę żaroodporną wylepiłem ciastem, posmarowałem musztardą. Ułożyłem na cieście cukinię. Jajka wymieszałem ze śmietaną, tartym serem, solą i pieprzem, wylałem na ciasto. Na wierzchu rozłożyłem pomidorki i krążki rolady koziego sera. Zapiekałem 40 minut w temperaturze 180 stopni C. Przed podaniem posypałem listkami bazylii.